De Notenkoning

Zonnebloempitten

per 300 gram

2,25

Zonnebloempitten zijn de zaden van de zonnebloem. Zonnebloempitten worden al vele duizenden jaren geoogst, oorspronkelijk in Mexico en Peru. De pitten zijn rijk aan vezels, mineralen en onverzadigde vetzuren en hebben een pittige smaak. Zonnebloempitten worden wereldwijd op grote schaal geoogst en voor veel doeleinden gebruikt. Het grootste gedeelte van de oogst wordt gebruikt voor het produceren van zonnebloemolie. Hiervoor worden vooral de pitten met zwarte schil gebruikt. De pitten met de lichtere gestreepte schil bevatten minder olie en zijn daardoor uitstekend voor consumptie geschikt.

Zonnebloempitten zijn lekker door diverse rauwkostschotels en salades. Je kan ze prima verwerken door zelf gebakken brood of cake. Zonnebloempitten zijn uitstekend geschikt om rijst of pasta gerechten aan te vullen. Lekker door de muesli en zeer gezond om dagelijks een handje te eten.

Verpakt per bakje van 300 gram.

Allergie-informatie: Zonnebloempitten zijn glutenvrij. Dit product wordt verpakt in een bedrijf waar ook pinda’s en noten worden verwerkt.

Meer van De Notenkoning

Bekijk alles van De Notenkoning