De Notenkoning

Pecannoten gepeld (gebrand)

per 250 gram

6,95

Een heerlijk vers gebrande pecannoot uit California. De pecannoot groeit voornamelijk in het zuiden van Noord-Amerika en is, zoals je aan de vorm kunt zien, een ver familielid van de walnoot. De pecannoot wordt van november tot en met januari geoogst. Net als sommige andere notensoorten heeft de pecannotenboom een tweejarige cyclus met om het jaar een grote oogst.

De pecannoot bevat veel zink en vitamine B1. Een handje pecannoten (25 g) bevat minstens 20% van hoeveelheid zink die dagelijks wordt aanbevolen te eten. Zink speelt een belangrijke rol bij de opbouw van eiwitten en bij het herstellen en vernieuwen van weefsel. Ook bevat een handje pecannoten (25 g) minstens 18% van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid vitamine B1 (thiamine) dat een belangrijke rol speelt bij de energievoorziening van het lichaam. Deze vitamine wordt gebruikt om koolhydraten (suikers) uit ons voedsel te halen en om te zetten in energie. Daarnaast zorgt vitamine B1 voor een goede werking van het zenuwstelsel. Dus niet alleen om zijn fijne zoete smaak zult u van deze noot genieten, het is ook nog een gezonde noot voor lichaam en geest.

Allergie-informatie: Pecannoten zijn glutenvrij. Dit product wordt verpakt in een bedrijf waar ook pinda’s en noten worden verwerkt.

Meer van De Notenkoning

Bekijk alles van De Notenkoning