Vandaag besteld, morgen lekker eten

Tijdelijk gratis bezorging

De Notenkoning

Pijnboompitten

per 130 gram

5,95

Pijnboompitten is het zaad van een den. Er zijn ongeveer 20 dennensoorten waarvan de zaden groot genoeg zijn om te oogsten. Pijnboompitten zijn een uitstekende bron van mineralen. Pijnboompitten bevatten vooral mangaan en koper in ruime mate maar ook de mineralen als ijzer, fosfor, koper en zink zijn goed vertegenwoordigd in dit pitje. In pijnboompitten zit ook het zeldzame pinoleenzuur. Deze stof heeft een remmende werking op het hongergevoel waardoor je eerder geneigd bent om te stoppen met eten. De industrie haalt pinoleenzuur uit pijnboompitten om er dure supplementen tegen obesitas van te maken. Door de aanwezigheid van deze stof in de pijnboompitten kunnen ze dus prima als toevoeging op het menu staan om af te vallen.

Pijnboompitten hebben een romige nootachtige smaak en mogen in eigen gemaakte pesto niet ontbreken natuurlijk. Even droog geroosterd zijn ze heerlijk over de carpaccio en door diverse salades. Als toevoeging bij vlees (kip, kalkoen of lamsvlees) of vis (zalm) gerechten zijn ze ook niet te versmaden. Verpakt per bakje van 130 gram.

Allergie-informatie: Pijnboompitten zijn glutenvrij. Dit product wordt verpakt in een bedrijf waar ook pinda’s en noten worden verwerkt.

Meer van De Notenkoning

Bekijk alles van De Notenkoning