Vandaag besteld, morgen lekker eten

Tijdelijk gratis bezorging

De Notenkoning

Incabessen

per 130 gram

2,95

De incabes of ook wel bekend als de goudbes, ananasbes of Kaapse kruisbes is een 1,5 tot 2 meter hoge plant uit de nachtschadefamilie. De incabes komt van nature voor in de Andes, maar wordt momenteel wereldwijd in veel suptropische gebieden gekweekt. De bessen worden volledig rijp geoogst en natuurlijk gedroogd. Ze hebben een lekkere zoete smaak met een licht zuur accent die de smaakpapillen doet opleven. Deze zeer voedzame bessen zitten vol met de dagelijkse behoeften aan vitamine A, B1, B2, B6, B12, en vitamine C. Daarnaast zijn incabessen rijk aan eiwitten, voedingsvezels en anti-oxidanten. Een bijzondere stof die in de incabessen voorkomt is pectine. Pectine is een meervoudig suikermolecuul dat een sterke ondersteunende en stimulerende invloed heeft op het immuunsysteem. Deze natuurlijke ondersteuning van het immuunsysteem geeft het lichaam een energiek en opgewekt gevoel. Voor zover tot nu toe bekend zijn er aan het gebruik van incabessen geen schadelijke bijwerkingen verbonden.

Incabessen zijn heerlijk als snack tussendoor, uitstekend te verwerken in diverse shakes of smoothies maar ook gezond en lekker door salades, taarten, muesli of yoghurt.

Allergie-informatie: Inca bessen zijn glutenvrij. Dit product wordt verpakt in een bedrijf waar ook pinda’s en noten worden verwerkt.

Meer van De Notenkoning

Bekijk alles van De Notenkoning