Vandaag besteld, morgen lekker eten

Tijdelijk gratis bezorging

De Notenkoning

Doosje dadels ongezoet

per doosje van ± 500 gram

3,75

Heerlijke zachte verse dadels puur natuur uit Iran! Heerlijk natuurlijk zoet en zacht om zo te eten. Het bijzondere aan deze verse dadels uit Iran is dat het geen enkele bewerking heeft ondergaan en dat proef direct. Een pure vers fruit delicatesse. Door er een plakje spek of bacon om heen te rollen en dan even in de oven bezorgt u een fantastisch lekker en apart borrelhapje. Twee smaken gevangen in een mooie combi! Een dadel is de vrucht van de dadelpalm, een tweehuizige palm. Dadels groeien in trossen aan de vrouwelijke bomen. In de vruchten bevindt zich een harde pit. De dadel is een steenvrucht. Ze worden in november en december geoogst. De vrucht wordt vers of gedroogd gegeten. De teelt van dadels is zeer oud en is waarschijnlijk begonnen in het Midden-Oosten. Er zijn meer dan 400 soorten dadels. Nog steeds worden dadels vooral geteeld in Noord-Afrika en de Arabische landen, maar ook in Californië en Australië. Soorten dadels die tegenwoordig het meest in ons land worden verhandeld zijn Deglet Nour en Medjool. Voor een land als Tunesië vormen dadels een belangrijk exportproduct.

In de keuken zijn dadels goed te combineren met noten, bijvoorbeeld amandelen en roomkaas. Ze kunnen worden verwerkt in cakes en desserts, maar ook in combinatie met hartige gerechten zoals tagines (geurige stoofschotels), kerrieschotels of als vulling voor vis, vlees of gevogelte. Dadels zijn rijk aan vitamine A en B, alsook aan ijzer, magnesium en fosfor. Verse dadels bevatten aanzienlijk meer vitamine C en minder suiker.

Allergie-informatie: Dadels zijn glutenvrij. Dit product wordt verpakt in een bedrijf waar ook pinda’s en noten worden verwerkt.

Meer van De Notenkoning

Bekijk alles van De Notenkoning