De Notenkoning

Dadels zonder pit gezoet

per 250 gram

2,25

Heerlijke zachte dadel uit Tunesië zonder pit! Lekker en gezond om zo te eten maar ook een delicatesse gevuld met bijvoorbeeld zachte roomkaas bijvoorbeeld Monchou.

Een dadel is de vrucht van de dadelpalm, een tweehuizige palm. Dadels groeien in trossen aan de vrouwelijke bomen. In de vruchten bevindt zich een harde pit. De dadel is een steenvrucht. Ze worden in november en december geoogst. De vrucht wordt vers of gedroogd gegeten. De teelt van dadels is zeer oud en is waarschijnlijk begonnen in het Midden-Oosten. Er zijn meer dan 400 soorten dadels. Nog steeds worden dadels vooral geteeld in Noord-Afrika en de Arabische landen, maar ook in Californië en Australië. Soorten dadels die tegenwoordig het meest in ons land worden verhandeld zijn Deglet Nour en Medjool. Voor een land als Tunesië vormen dadels een belangrijk exportproduct.

In de keuken zijn dadels goed te combineren met noten, bijvoorbeeld amandelen en roomkaas. Ze kunnen worden verwerkt in cakes en desserts, maar ook in combinatie met hartige gerechten zoals tagine (geurige stoofschotels), kerrieschotels of als vulling voor vis, vlees of gevogelte. Dadels zijn rijk aan vitamine A en B, alsook aan ijzer, magnesium en fosfor. Verse dadels bevatten aanzienlijk meer vitamine C en minder suiker.

Allergie-informatie: Dadels zijn glutenvrij. Dit product wordt verpakt in een bedrijf waar ook pinda’s en noten worden verwerkt.

Meer van De Notenkoning

Bekijk alles van De Notenkoning