De Notenkoning

Cranberries natuurlijk gezoet

per 120 gram

2,50

Deze met natuurlijk appelconcentraat gezoete cranberry uit Canada heeft een bijzonder frisse zoet zure smaak en is echte topkwaliteit. Uitstekend geschikt om in de keuken te gebruiken voor eindeloos veel toepassingen. Lekker in de yoghurt, als smaakmaker door je salades of gewoon zo uit het handje als gezonde snack. Ook in combinatie met veel noten soorten een traktatie. Vooral voor de kinderen een gezond tussendoortje.

De cranberry of ook wel grote veenbes genoemd is een plant uit de heifamilie. Het is een kruipende of overhangende plant met dunne stengels. De plant is in Nederland vrij zeldzaam. De soort komt oorspronkelijk uit Noord-Amerika en is in Nederland een exoot. Het verhaal gaat dat in 1845 een vat bessen op Terschelling aanspoelde, waarna de soort in Nederland inburgerde. De plant is hier in 1868 ontdekt door botanicus Franciscus Holkema. Op Terschelling komen uitgebreide velden van de cranberry voor. Ook op Vlieland komen grotere velden voor. Op de overige Waddeneilanden is de cranberry een zeldzaamheid.

Gedroogde cranberry’s zijn niet alleen heerlijk, maar ondersteunen ook de gezondheid op veel verschillende manieren. Gedroogde cranberry’s kunnen als snack gegeten worden en kunnen veel maaltijden prima aanvullen. Gedroogde cranberry’s zitten niet alleen boordevol vitaminen en antioxidanten, ze remmen zelfs schadelijke bacteriën af. Dit is een van de redenen dat cranberry’s wereldberoemd zijn voor urineweginfectie en blaasontsteking bestrijding.

Allergie-informatie: Cranberry’s zijn glutenvrij. Dit product wordt verpakt in een bedrijf waar ook pinda’s en noten worden verwerkt.

Meer van De Notenkoning

Bekijk alles van De Notenkoning