De Notenkoning

Cashewnoten XL (ongebrand)

per 250 gram

4,25

Naturel cashewnoten XL uit India. De ongebrande cashewnoot heeft van nature een licht zoete smaak en is wat zachter dan de gebrande versie. Het eten van rauwe cashewnoten is door het lage vetgehalte en hoge gehalte vitamine B1 zeer gezond. De cashewnoot (ook wel Bombaynoot genoemd) is een populaire nootsoort en komt oorspronkelijk uit Brazilië. Opvallend genoeg brachten Portugese ontdekkingsreizigers die de cashewnoten hadden ontdekt, de boom eerst naar andere landen. Tegenwoordig is de cashewboom te vinden in Mozambique, Tanzania, Kenia, India, Vietnam en Brazilië. De Notenkoning verkoopt uitsluitend de grootste count (maat) 240 India en Vietnam. Dit is absolute topkwaliteit!

De cashewappel groeit aan een tropische boom van ongeveer 12 tot 15 meter hoog. De uiteindelijke cashewnoot groeit onder aan de cashewappel. Aan één cashewappel groeien soms meerdere cashewnoten. Overigens is de cashewappel, die van de kleur geel tot rood kan variëren, ook eetbaar. Er kan ook cashewsap van worden gemaakt.

De cashewnoot vergt een zeer intensieve bewerking. Allereerst wordt de noot in de dop gebrand zodat de bast makkelijker kan worden gekraakt. Vervolgens wordt de bast gekraakt; dit gebeurt in sommige landen nog met de hand. Uiteindelijk blijft de noot over, die echter nog een vlies bevat dat met de hand moet worden verwijderd. Dit is een van de redenen waarom de cashewnoot relatief duur is.

De cashewnoten uit tropische gebieden bevatten meer selenium dan Europese of Noord-Amerikaanse cashewnoten. Dit komt door de bodem waarop ze groeien. Cashewnoten zijn een rijke bron vele mineralen. Twee handjes cashewnoten per dag kan een tekort aan ijzer,zink,fosfor,koper,seleen,kalium,mangaan en magnesium voorkomen. Zo is magnesium belangrijk voor sterke botten en de werking van enzymen. Cashewnoten bevatten ook ijzer. IJzer vormt een belangrijk deel van hemoglobine, een essentieel deel van rode bloedlichaampjes. Rode bloedlichaampjes vervoeren zuurstof van de longen naar de rest van het lichaam. Behalve mineralen bevatten cashewnoten ook veel vitaminen. Bijna alle vitaminen van het B-complex; B1,B2,B3,B5,B6 en B11. Bovendien bestaat 75% van de vetten in de cashewnoot uit gezonde enkelvoudige vetzuren. Driekwart van deze onverzadigde vetten bestaat uit oleíne wat onder andere ook in olijfolie zit. Oleíne is goed voor het hart en het bloed. Zo zijn cashewnoten niet alleen heel erg lekker, het regelmatig met mate eten komt uw gezondheid ten goede!

Allergie-informatie: Amandelen zijn glutenvrij. Dit product wordt verpakt in een bedrijf waar ook pinda’s en noten worden verwerkt.

Meer van De Notenkoning

Bekijk alles van De Notenkoning