Vandaag besteld, morgen lekker eten

Tijdelijk gratis bezorging

De Notenkoning

Blauwe rozijnen XL

per 250 gram

2,25

Deze ongezwavelde mooie grote rozijn uit Chili is al jarenlang favoriet bij veel van onze klanten. Vooral door de heerlijke volle zoete smaak is deze rozijn favoriet als zeer gezond tussendoortje. In deze rozijn proef je de zon! In combinatie met noten en of ander fruit ook bijzonder smaakvol.

Een rozijn is een gedroogde druif. Het drogen gebeurt om de druif langer te kunnen bewaren. Druiven groeien in trossen aan wijnstokken. Op het zuidelijk halfrond zijn de druiven in maart rijp; op het noordelijk halfrond in augustus en september. De trossen worden van de struiken afgeknipt en op plastic folie in de zon gelegd om te drogen. Het vochtgehalte daalt, de druif krimpt en laat los van de steel. Tijdens het drogen worden de druiven donkerder van kleur. Het drogen op traditionele wijze duurt gemiddeld zeven tot veertien dagen; dit hangt af van het weer. Tegenwoordig worden de rozijnen in windtunnels gedroogd waarmee het droogproces aanzienlijk verkort wordt en er een constante kwaliteit gewaarborgd is. Omdat een groot gedeelte van het vocht uit de druif is verdwenen, zijn rozijnen na het drogen zoeter dan de originele druiven.

Het woord rozijn komt uit het Frans: ‘raisin’, waar het gewoon ‘druif’ betekent. Een ‘rozijn’ heet: ‘raisin sec’, ‘droge druif’.

Allergie-informatie: Rozijnen zijn glutenvrij. Dit product wordt verpakt in een bedrijf waar ook pinda’s en noten worden verwerkt.

Meer van De Notenkoning

Bekijk alles van De Notenkoning