Vandaag besteld, morgen lekker eten

Tijdelijk gratis bezorging

De Notenkoning

Amandelen in dop (ongebrand)

per 250 gram

3,50

Ongepelde Californische rauwe amandelen in dop.

Amandelen zijn de zaden van de amandelboom. De amandel is een steenvrucht aangezien het de pit van de vrucht is. Amandelen zijn oorspronkelijk afkomstig uit Azië. Tegenwoordig komt bijna 80% van de amandelen uit de VS met name uit Californië. Ook Spanje heeft een grote productie van amandelen. Amandelen werden vroeger veel toegepast bij de behandeling van welvaartsziekten. Koks van Koninklijke families voegden amandelen toe aan het eten zodat de zware vleesgerechten gemakkelijker konden worden verteerd.

De amandelboom is te herkennen aan de sierlijke vorm. Deze boom kan in uitzonderlijke gevallen een hoogte bereiken van 12 meter. De bloem van de amandelboom bevat een grote hoeveelheid nectar en trekt daardoor veel insecten aan. Met name bijen komen op deze boom af en zorgen daardoor voor de bestuiving. De boom bloeit in het voorjaar. De amandelen zijn pas aan het eind van de zomer rijp.

Amandelen staan bekend om de grote hoeveelheid antioxidanten die ze bevatten. De amandel is rijk aan de antioxidant vitamine E. Antioxidanten kunnen een rol spelen bij het voorkomen van hart- en vaatziekten en kanker, en bij het vertragen van het verouderingsproces. Het magnesium in amandelen is goed voor sterkere botten en speelt een rol in verschillende enzymprocessen in het lichaam. Amandelen bevatten ongeveer 90% onverzadigd vet.

Allergie-informatie: Amandelen zijn glutenvrij. Dit product wordt verpakt in een bedrijf waar ook pinda’s en noten worden verwerkt.

Meer van De Notenkoning

Bekijk alles van De Notenkoning