De trots van Lekker Brood. Dit is een brood waar zeewier in wordt verwerkt. Dit brood heeft zeer gezonde eigenschappen omdat het rijk is aan ijzer, calcium, jodium, magnesium én veel vezels.
Het brood doorloopt een lang ambachtelijk proces. Naast wakamé (zeewier) wordt "Oosterscheldewater" gebruikt, wat dit brood bijzonder maakt. Dit culinaire zeewater is zout genoeg om een sterk luchtig deeg te kneden met de juiste rijseigenschappen.
De combinatie van het wakamé met het Oosterscheldewater zorgt ervoor dat het brood een wat ziltige smaak heeft, zonder dat dit overheerst. Om dit brood af te maken wordt sesam als heerlijke topping toegevoegd.
Ingrediënten: TARWEbloem**, Oosterschelde-water, zonnebloempitten**, TARWEgluten**, SESAMzaad (ongepeld)**, lijnzaad**, SOJAzemelen**, suiker**, ROGGEbloem**, zeewier (arame), Plantaardige Olie(raapzaad**), zuurdesempoeder**, GERSTemoutmeel**, zeezout, gist, enzymen**, GERSTemoutextract**, gistextract**, glucosestroop**, Meelverbeteraar(E300) **= van biologische oorsprong
Allergenen: Gluten, Tarwe, Sesam, Soja, Rogge, Gerst