Vandaag besteld, morgen lekker eten

Tijdelijk gratis bezorging

Lekker Brood

Volkoren brouwstuk brood bio

per stuk

4,45

Terug naar de basis voor smaak en malsheid. Een brouwstuk om brood mee te maken, is een eeuwenoude techniek die bakkers nog maar zelden gebruiken. Bij Lekker Brood hebben ze dit oude proces een nieuw leven in geblazen. Het is arbeidsintensiever en tijdrovender, maar het zorgt wel voor meer smaak en malsheid.

Het proces bestaat uit het voor verstijven van zetmelen, waarbij verschillende zaden, pitten en granen in een grote brouwketel koken. De zaden, pitten en granen nemen het vocht op zodat er een dikke brei vormt: het brouwstuk van Lekker Brood.

Door het brouwstuk aan het deeg toe te voegen, wordt het vochtgehalte in het brood verhoogd. Het maakt het kruim malser, elastischer en spekkiger. Ook zorgt het brouwstuk voor een vezelrijker en smaakvoller eindproduct. Daarnaast blijft het brood langer vers doordat de biologische grondstoffen met het brouwstuk beter geconserveerd zijn.

Ingrediënten: water, volkorenTARWEmeel**, TARWEzemelen**, HAVER**, pompoenpitten**, ROGGE, TARWE**, TARWEgluten**, olijfolie**, zeezout, gist **= van biologische oorsprong

Allergenen: Gluten, Rogge, Tarwe, Haver

Meer van Lekker Brood

Bekijk alles van Lekker Brood