Ambacht zoals het hoort. Voor de zuurdesembroden maakt Lekker Brood gebruik van één van de oudste processen om het brood te laten rijzen, namelijk in plaats van bakkersgist, desem toevoegen als rijsmiddel. Desem is een soort beslag van meel met water, dat gefermenteerd is.
Het brood wordt 's nachts afgebakken met een mooi ingesneden knapperige korst. De specifieke, stevige structuur van deze zuurdesembroden komt door het fermentatieproces. Deze broodsoort heeft meer tijd en aandacht nodig vergeleken met andere broodsoorten omdat de natuur haar werk moet doen. Zo verstrijkt er minimaal 42 uur vanaf het moment waarop de desem wordt doorgestart tot het tijdstip van bakken. Deze tijd is nodig om het fermentatieproces haar magie te laten doen. Uiteraard zorgt dit voor veel meer smaak en karakter. En dat proef je.
Ingrediënten: TARWEbloem**, water, ROGGEmeel**, zeezout, gist **= van biologische oorsprong
Allergenen: Gluten, Tarwe, Rogge