70% Nicaragua Kubaly
Single Origin chocolade van cacao uit Nicaragua. Zacht chocoladeprofiel met interessante hartige tonen van zwarte olijf, houtachtig en romig, gedroogd fruit, zoals rozijnen, en hints van amandelen en verse druiven.
**Waarom is onze chocola zo goed? **
- We roosteren onze bonen op middelhoge temperatuur zodat alle smaken van de bonen in de chocoladereep terechtkomen. Omdat we de beste en slechts 3 ingrediënten gebruiken, smaakt onze chocolade buitengewoon lekker.
- De cacao wordt geteeld volgens agroforestry principes. Dit systeem bevordert de biodiversiteit, voorkomt ontbossing en beschermt de beschikbaarheid van water. Dit heeft positieve eecten op de kwaliteit en smaak van zowel de bonen als de chocolade.
- Voor de bonen wordt een hogere prijs dan de marktprijs betaald, zodat de boeren ook een goede prijs krijgen en zo uitbuiting helpt voorkomen.
- We stellen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt in staat om in ons bedrijf te werken. Ze kunnen ervaring opdoen die hen verder helpt in hun leven.