Vandaag besteld, morgen lekker eten

Tijdelijk gratis bezorging

De Notenkoning

Walnoten in dop

per 500 gram

4,95

Wij hebben de allerbeste Franse walnoten in dop voor u geselecteerd. In tegenstelling tot de gepelde variant is de kwaliteit van de Franse walnoten in dop de laatste jaren uitstekend te noemen en is zijn Californische concurrent in smaak voorbij gestreefd. Walnoten passen prima in het dagelijks voedingspatroon en helpen u om in een optimale gezondheid te blijven.

De walnoot of ook wel okkernoot is de vrucht van de gewone walnoten- of okkernotenboom (Juglans regia). De vrucht wordt omgeven door een harde, tweedelige schaal, de dop. Tijdens de groei aan de boom is ze ook nog beschermd door een stevige groene bolster die bij de rijping open barst. De walnoot is een steenvrucht, dit in tegenstelling tot de eikel en de hazelnoot.

De walnoot is van alle noten de meest gezonde noot. Walnoten zijn goed voor een groot aantal lichaamsdelen maar met name de hersenen. Walnoten bevatten veel antioxidanten (vitamine E), Omega-3 vetten en een overvloed aan mineralen waaronder kalium, mangaan, koper, calcium en magnesium. De walnoot kan als preventief medicijn werken tegen allerlei ziekten. Er is door de wetenschap veel onderzoek naar gedaan en het dagelijks eten van walnoten kan een uitermate positieve invloed hebben op de gezondheid. Door de grote hoeveelheid mineralen worden walnoten ook wel aangemerkt als krachtvoer voor de hersenen.

Allergie-informatie: Walnoten zijn glutenvrij. Dit product wordt verpakt in een bedrijf waar ook pinda’s en noten worden verwerkt.

Meer van De Notenkoning

Bekijk alles van De Notenkoning