Vandaag besteld, morgen lekker eten

Tijdelijk gratis bezorging

De Notenkoning

Walnoten gepeld (ongebrand)

per 250 gram

5,50

Deze topkwaliteit Californische gepelde walnoten of ook wel okkernoten genoemd, zijn voor 80% heel en zijn heerlijk om zo te eten omdat ze mild van smaak zijn. Noten eten is gezond, dat is gelukkig algemeen bekend . De walnoot is van alle noten soorten de meeste gezonde noot die er is. Walnoten zitten boordevol gezonde Omega 3 vetzuren; Alfa linoleenzuur. Vanuit dit vetzuur kunnen de twee andere omega-3 vetzuren EPA en DHA worden aangemaakt. Omega-3 vetzuren, zoals in de walnoot, zorgen ervoor dat het goede cholesterol (HDL) in ons bloed verhoogt en het slechte cholesterol verlaagd (LDL). Zo helpen walnoten dus indirect bij het beschermen van onze hart- en bloedvaten doordat de slechte cholesterol waarden dalen. Zoals bekend bevatten alle noten bevatten veel antioxidanten. Walnoten bevatten echter wel twee keer zoveel anti-oxidanten als andere noten. Dit komt vooral door de aanwezige polyfenolen. De anti-oxidanten in de walnoten beschermen voornamelijk onze cellen tegen vrije radicalen. Dit zijn stofjes die schade kunnen veroorzaken aan onze cellen. Door rook, UV-straling, zware lichamelijke inspanning of verkeerde voeding ontstaan deze vrije radicalen. Walnoten zijn perfect in staat om de oxidatieve schade te neutraliseren. De walnoot beschermt onze cellen en ons DNA materiaal zo op een natuurlijke manier. Helemaal in combinatie met de omega-3 vetten en de vezels worden onze darmen dan ook optimaal beschermd met deze noten. Eet dagelijks een handje walnoten om van deze unieke eigenschappen te genieten.

Walnoten bevatten veel mineralen en vezels. Walnoten bevatten relatief veel magnesium, kalium en fosfor. Deze mineralen zijn noodzakelijk voor sporters, omdat zij een positieve werking hebben op het metabolisme, spieren, zenuwstelsel en de celwerking. De vezels in walnoten zijn belangrijk voor iedereen. Je wilt als sporter zijnde natuurlijk wel dat alle voedingsstoffen optimaal worden opgenomen, zodat de spieren en het hele lichaam zo goed mogelijk kunnen herstellen en ontwikkelen. Walnoten bevatten zowel verteerbare als onverteerbare vezels. Dit houdt in dat aan de ene kant de vezels onverteerd in de dikke darm terecht komen en zo de darm stimuleren. Aan de andere kant bieden de verteerbare vezels uit de walnoten een voedingsbodem voor de goede bacteriën in de darm. Geniet dus dagelijks van deze topkwaliteit walnoten als supergezonde snack of verwerk ze in talloze gerechten zoals salades, cakes, zelfgebakken brood of door de yoghurt of kwark.

Allergie-informatie: Walnoten zijn glutenvrij. Dit product wordt verpakt in een bedrijf waar ook pinda’s en noten worden verwerkt.

Meer van De Notenkoning

Bekijk alles van De Notenkoning