Vandaag besteld, morgen lekker eten

Tijdelijk gratis bezorging

De Notenkoning

Macadamianoten XL (gebrand)

per 250 gram

8,95

Door veel mensen wordt deze vers gebrande macadamianoot als de lekkerste noot ervaren die er is. Wij verkopen uitsluitend de allerbeste Australische Style 1 (mooie grote noot). De macadamiaboom werd in 1857 ontdekt door Dr. John Macadam in het regenwoud aan de Australische oostkust. Door de jaren heen zijn steeds meer landen macadamianoten gaan produceren, zoals Afrika, Costa Rica en Guatemala. Macadamianoten zijn heerlijke ronde grote noten die een hoge voedingswaarde hebben. Macadamianoten zijn een rijke bron van vitamine B2, B6 en in mindere mate B3 en B5.

20 jaar geleden lagen de prijzen van macadamia’s exorbitant hoog, waardoor het een exclusief product was. Dit kwam voornamelijk doordat er meer vraag dan aanbod was. Door de hoge vraagprijs dachten ondernemende boeren veel te kunnen verdienen aan macadamia’s. Omdat het aantal boeren dat macadamia’s verbouwde gestaag groeide, ontstond er op een gegeven moment een keerpunt in de markt, waarbij het aanbod beter is afgesteld op de vraag. Desondanks is de macadamia nog steeds de duurste nootsoort. Momenteel is de wereldwijde vraag sterk aan het oplopen en het aanbod door klimatologische ontwikkelingen aan het afnemen, wat weer voor heel extreme prijsstijgingen leidt.

Macadamianoten bevatten van alle noten het hoogste gehalte aan onverzadigde vetten. Onverzadigde vetten verlagen het cholesterolniveau in het bloed en kunnen daardoor hart- en vaatziekten voorkomen. Macadamianoten hebben een hoger percentage aan enkelvoudige vetzuren dan olijfolie. Het eten van deze lekkere noten zorgt er voor dat er minder cholesterol vasthecht aan de wanden van de bloedvaten waardoor het risico op hart- en vaatziekten verkleind wordt.

Allergie-informatie: Macadamianoten zijn glutenvrij. Dit product wordt verpakt in een bedrijf waar ook pinda’s en noten worden verwerkt.

Meer van De Notenkoning

Bekijk alles van De Notenkoning