Vandaag besteld, morgen lekker eten

Tijdelijk gratis bezorging

De Notenkoning

Hennepzaad

per 150 gram

2,75

Hennepzaad is de vrucht van de cannabis plant en heeft zijn oorsprong in Azië en het Midden-Oosten. Hennepzaad wordt al eeuwen lang gezien als medicinale plant en wordt door de eeuwen heen door verschillende culturen gebruikt. Laat je niet misleiden door de naam vanwege de associatie met marihuana. Het bevat geen hallucinerende stoffen. Hennepzaad is zeer gezond en bevat voor 2/3 deel een zeer hoge kwaliteit eiwitten dat veel lijkt op onze lichaamseigen eiwitten en worden daarom goed door het lichaam wordt opgenomen. Tevens bevat het maar liefst 8 verschillende aminozuren die een belangrijke rol spelen bij de stofwisseling.

Hennepzaad bevat de gezonde onverzadigde vetzuren omega 3, omega 6, omega 9 en het bijzondere gammalinoleen vetzuur welke bekend staat om de hormoonregulerende werking. Zo houden onverzadigde vetzuren gewrichten, hart- en bloedvaten, de huid en het geheugen in goede conditie.

Net als vele andere superfoods is hennepzaad rijk aan diverse mineralen waaronder calcium, kalium, fosfor, magnesium, zink, ijzer, jodium, vitamine E, C, en B1, B2, B3 en B6. Hennepzaad ook nog eens een flinke hoeveelheid anti-oxidanten en enzymen en helpt daarom het immuunsysteem te versterken.

Hennepzaad heeft een wat nootachtige smaak en kan bijvoorbeeld door de yoghurt geroerd worden of door een salade, pasta of risotto gestrooid worden. Iedere dag een theelepel toevoegen aan je smoothie zal je energielevel zeer goed doen.

Allergie-informatie: Hennepzaad is glutenvrij. Dit product wordt verpakt in een bedrijf waar ook pinda’s en noten worden verwerkt.

Meer van De Notenkoning

Bekijk alles van De Notenkoning